dilluns, 30 de juny del 2014

VOLIA AFLUIXAR........i.....SATUR...RATPENAT i MARXA JOSEP JUFRÉ

Estona de Relax.....que tambè n'hi han, i moltes!
Sort que volia afluixar.......perque aquesta setmana han sortit mes de 17 hores a sobre la bike....i  lo bo es que no arriba a ser perque per Sant Joan m'ho agafo amb calma, i n'acaben sortint mes de 20......
Però va.....la veritat:) i es que aquesta setmana s'acumulaven propostes que no volia deixar escapar i eren bones excuses per apretar. Ha set un cap de setmana de pallisses, però quan son per gust, no maten.
Entre setmana evidentment, i seguint la tònica, un parell de remullades de tarda considerables, que poc mes i a dalt de Bellmunt, em fan tirar la Btt muntanya avall...i es que portem 3 setmanes de plujes de tarda...ufff, ens hem escapat avui dilluns, i algun altre dia aillat...però sembla que la cosa ja, en aquest pais, va per aquest cami....o sigui aixi: Febrer i Març que sembla que vol despuntar el bon temps ( amb molt fred encara això si ), no es pot sortir regularment, perque es fa fosc aviat, a l'Abril i Maig sembla que ja tinguem l'estiu a sobre, però amb tardes de fresqueta clar....i al Juny, les tardes son com son, de cada 30 tardes, 5 no plou......complicat sortir sense mullar-te no? ......si ho reconec, tinc un problema amb el clima....i es que realment n'estic fart!
Sort en tenim els que pedalem de tardes, que el cap de setmana ho podem fer als matins,  i aquests dies, toca aprofitar a tope!

En Total aquest cap de setmana han sortit 350 kms, i mes de +5000m de desnivell, Dissabte Sortida amb la Saturday`s , on erem 3 Fanatiks, perque en Pingui i en Charlie tambè i eren....entre molts altres companys habituals i no tant habituals, com en Sito, Esteller, Albert, Illamola.... i tota la resta, que la veritat, son una colla que enganxa, ja ho sabeu!
La volta......Torello, Esquirol, Cantonigros, Rupit, Olot, Castellfollit, la Vall del Bac, St.Pau de Seguries, Ripoll, Torellò....135kms i +2200m.
Tot i que al dia seguent tocava fer la Marxa Josep Jufre, l'apreton que em vaig endur, vas ser cnsiderable, i es que tot i que sembla que no tingui el cap per aguantar segons quins nivells d'intensitat, si que noto, que quan la intensitat es progressiva, i per molt que arribi al màxim durant molta estona, la se "patir" o portar millor. I es que el ritme d'ascenció fins a Cantonigròs, imposat per en Jordi Esteller i en Sito, va ser brutal.....voltant durant casi 25 minuts, els 300 watts, algo per sota d'acord:)  en quant a mitja, i a nivell de pulsacions, entre el 90 i 95% tota l'hora, vaja, intensitat màxima.....
Es evident, que desprès d'esmorzar ( coca a Castellfollit de la Roca ) , havia de tenir cap i no expremer mes el cos. O sigui, la Vall del Bac, la vaig pujar a ritme alt, però sense patir en exès...ni calia ni tocava.....Resumint, em vaig quedar força be amb mi mateix al acabar, no massa cansat, i sobretot, havent disfrutat força del recorregut i dels compays, com ha de ser!

Charlie i Pingui!!!!

Vaja 3 pardals!

Roses al Fons....fent-se fosc a la Ratpenat



El cap de setmana estava a mig fer....dinar ràpid....si es pot dir dinar...un batudet fred i unes quantes galetes, i cap a Roses! feia temps que estava apuntat a una pedalada popular que surt de Roses i acaba a Roses, on el recorregut, acaba recorrent el litoral de la Costa Brava, però amb plena nit ja....tota una experiència, i on entre d'altres l'Ernest Mercader, en Jordi, i la Tina Castanyer, tambè hi van ser i la super sorpres ade trobar en Jordi Sanchez, que el dia seguent comenaçava la Transpyr! paraules majors!
...Lexpèriencia es recomanable, sobretot per les vistes del Cap de Creus, la única part negativa, es que al haver de córrer el diumenge la Marxa Josep Jufré, no es tractava d'anar a dormir massa tard.....que tot i això, em ficava al llit a les 2 de la nit, i a les 6:30 ja tornava a soanr el despertador per fer-ne 156 ( kms ) mes, i +2400m.....UAAAAAA

El dia pintava lleig, però tenia clar que una marxa que es fa a la coarca, se li ha de donar suport, i junt amb en Vicenç Jufré, en Guillem Surinyach, en Francesc Vidal i l'Enric Salvans, ( vam tenir alguna baixa que hi havia d'haver estat tambè ) ens vam plantar a la sortida a les 8 del mati!

Vicenç, Guillem....i el de sempre:):)

La idea era sortir a disfrutar, però sabia que a la Trona hi havia tram cronometrat de pujada, i vaig pensar,.....fins on arribi, o sigui, que la sortida va ser tipica de cicloturistes, estrès, corredisses per anar a davant, i quan arriben les primeres rampes, cadascú al seu lloc....
Al passar per St.Hipolit de Voltregà, la cosa ja es va tensar, i evidentment al començar la Trona, el ritme va ser brutal, però com el dia abans amb la Saturday`s, notava que tot i anar a tope, les sensacions no eren d'anar afogat, i aguantava ( patint ) el grupet capdavanter de uns 10/15..o sigui, com a minim el primer tram el faria a davant.....Lo bo va ser l'impàs que te la Trona a mig fer, i es que hi han uns 2 kms de planer, on el parón va ser total, vaja, que fins i tot mirant els temps a l'Strava, pensava que si haviem acabat fent un bon temps tot i afluixar tant a mig fer,, com es va fer, com haguès soritt el temps tan sols aguantant una mica de velocitat al plà......en fi una llastima...
A la que van passar aquests dos Kms, la carretera es torna a enfilar, i evidentment acelerón de cuidao....l'aguanto a dures penes, fins i tot en algun tram em despenjo una mica, però torno a contactar ràpid, i de seguida veig, que sobrat no hi va ningú o casi ningú.....o sigui, patint una mica, coronarem tot el grupet plegat...com aixi va ser. La sorpresa es que al arribar a dalt...no hi havia crono de pujada!!! ohh!!! havia apretat per tenir un bon temps aqui i va resultar que res.....be com a mínim just al arribar a dalt, hi havia un bon fotograf...que va atrapar la cara de justet que feia...però ei, content, perque tot i entrenar a dures penes ( fer-ho ben fet vull dir ), de gas encara en queda alguna cosa.
Just abans de Coronar la Trona.....a fila de unningú  guardava res!

Un cop el megafogonasso fet, o sigui, un cop coronada la Trona, dubtes...llarga? curta? a fondo, o anar fent........decidit...si convenço algun company per fer-la sencera a ritmet macu, llarga....sino......curta!
I sisi, esperant una estona, o millor dit, afluixant ritmet,  i ja a la costa dels gats,  ( vaig anar una bona estona sol ) em va atrapar el segon grup de la marxa, on hi havia en Sergi Rodriguez, que va ser fàcil de convèncer.....i on desprès d'atracar tots els habituallaments, perque vam para a tots, jeje, vam disfrutar del recorregut, i vam acabar fent els 156 kms plegats....Avinyó, Calders, les Rampes de Granera, Castellterçol, Moià, Fontfreda per acabar ja a Sta.Eulalia de Riuprimer.
Feia temps que no recorria aquestes carreteres, i alguna fins i tot, era totalment desconeguda per mi, cosa que em va fer gaudir força...a mes, al ritmet que vam marcar, no vam patir gens, Mateniem un puntet de tensió, però sense buscar el límit...i aixi, va ser fàcil arribar al final....
La veritat es que es una marxa mot ben organitzada, i m'agrada moltissim que es consolidès al calendari, el temps ho dirà, però s'ho mereix!
Ara toca mirar una altre setmana que pinta plujosa tambè....però sabeu que, aquesta setmana no em mullo....com pinti gris, a casona ràpid....que dissabte es recuperarà el que no hagi pogut fer abans....segur!
Apa, amb dues fotos mes, de la Marxa Josep Jufrè.....tanco la paradeta per avui...que no entenc com m'ho faig, però sempre que escric blog, hi acabo pasant mes de una hora!!!
Bona NITT!
 Amb en Sergi Rodriguez abans de sorir

Acabant ja la Marxa a FontFreda....amb cara de felicitat com no!

MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS