diumenge, 28 d’abril del 2013

MARATÓ DE LOS MONEGROS 2013!!


Desprès de molts dubtes, fa un mes, si anem aqui, o anem allà, va sortir la opció de repetir als Monegros. L'experiencia de l'any passat va ser prou bona, de fet, es recomanble, almenys assitir-hi un cop, ja que es un BTT que encara que potser d'entrada no agradi als  mes Ferèstecs, l'event te algo que enganxa, i aquest any, amb l'organització casi perfecte, encara mes.







TEMPS IBT A MONEGROS:


Cristian Arroyo           29è 4:04:10min
David Comellas          68è 4:16:45 min
Jordi Vidal                306è 4:41:43min
Ferran Serrallonga    899è 5:20:17 min
Berta Lopez.            1823a 6:05:23min





Ens hi presentavem, en David Comellas, la Berta i Cristian. En Vidal i en Ferràn, fent equip Junts, anaven per la seva banda però ens trobavem allà, Bon ambient, en general, i marxant de casa a les 8 del mati, diluviant, es pot dir que allà, a Sariñena,  feia un dia espectacular! això si, vent a manta!
El recull de dorsals va ser ràpid i eficient, i llavors, degut a l'hora especial que te la prova, la sortida es a les 13:30h, vam fer un dinar improvitzat dins la furgo per carregar les piles del tot de cara al que ens esperava, 115 kms amb un enemic que encara que previst, molt desagradable, el vent!
La sortida, com sempre multitudinaria, quan s'ajunten 6000 persones, obliga a ser prudent i a anar a agafar lloc força estona abans, be , els que vam correr l'any passat no ens va caldre, ja que degut al temps marcat en ledició 2012, tenia deret a Calaix de sortida prioritari, encara que sorpresa, enlloc de 100...era per 1000!!! massa gent amb nivell diferent per un sol calaix. Posar la gent capaç de voltar les 4 hores, amb gent que volta les 5 hores, es massa diferència per un mateix calaix, ja que provoca als que volen estar davant, haver de pendre massa riscos a la sortida, que son perillosos per un mateix i per als propis que vols adelantar, en fi, esperem que en properas edicions, tornin als calaixos de 100:)
L'amibient previ,  espectacular, pell de gallina casi, molt public, i mitjans de prova d'alt nivell, sense dutbe.
El plentajament, personal en aquest cas ja, era arribar a cap de cursa ràpid, patir asl moments claus que hi hauria durant els 40 primers kms, i llavors, relaxa-se esperant la part final, que segur es tornaria a endurir. Evidentment, no va cabar de sortir be. La sortida, pels carrers de Sariñena, van estirar massa el pilot, i el ritme a davant de tot, va ser impressionant, tant, que tot i donar-ho tot, de fet, els 20 primers kms eren picant avall, i el pulsometre un cop descarregades les dades, indica que durant la primera hora,  les pulsacions van voltar els 93% amb pics del 97%, vaja donant-ho tot en terreny que tirava avall.....poc mes a comentar no? total, grup davanter a 500 metrers davant, visibles perfectament, però inatrapables.
Previ a la sortida
Per darrera, en Comelles tenia la seva propia guerra, li havia comentat que amb sort, igual atrapava el grup capdavanter, encara que evidentment, si va ser impossible per servidor, ell, sortint mes enrrera ho tenia impossible del tot. La Berta per la seva part, feia la seva guerra personal, per cert, amb resultat inmillorable pel que entrena, i en Vidal i en Ferran, tambè separats, ja que es complicat rodar junts dies aixi.....
Seguim........proper objectiu, era arribar al km 60 amb màxim 2 hores, o sigui a 30km/h amb la 29r, i si, tot i les rampes que hi havien amagades durant els 30 primers kms, al km 60 passava amb un grup de 15 aproximadament, amb 1:58 min.....a partir d'aqui era supervivència, de fet, ningu s'atrevia a marxar del grup que anavem, tot i veure el grup de davant de tambè uns 10/15, a uns 400 metres, vaja, aprop, però lluny alhora, ja que el vent, feia de missió impossible intentar acosatar-s'hi sol. Llàstima sense dubte, perque fins al Km 100, el ritme amb amdòs grups va ser molt molt igual, i haver entrat amb aquell grup a la sortida, haguès suposat, tot i no poder-los aguantar a la part final, baixar 3 o 4 min, el que haguès significat, voltar la posició 10 o 15...
en David amb en Jordi, Osona a Monegros! jeje

Vaja cares demacrades!!!
El paisatge, a la part final abans de l'últim apretón de veritat, s'ha de reconeixer que es pintoresc, maco, te algo. l'ültima baixada abans d'encarar la part final, era per disfrutar-la, molta velocitat si, però amb temps de mirar de reull a les bandes, i impregnar-te una mica del recorregut. SOn sensacions dificils d'explicar, per aixó, si, val la pena assitir-hi alemnys un cop a fer la Monegros.
Part final, Garmin marcant 107 kms, aixó ja està...., fa 5 minuts he près un gel de cafeina, que em donarà l'últim puntet de gas....però.....o no me'l dona, o el grupet en el que estic tenen el puntet que no te el gel, es roda tant, tant, tant ràpid, que per una vegada, i tot i ser plà, m'es impossible del tot aguantar la roda. Entrar amb ells haguès suposat poder disputar la posició de la 15 a la 25.....però va ser impossible,  em deixo anar, aixó si, imprimint gas encara, el poc que quedava, que per darrera venen com lleons. Al final 29è, amb 4:04 min, i a 2 minuts i mig del 10è classificat, i amb remordiments de tot i patir com un animal a la part final, no haver sapigut o pogut rematar......!


Tocava esperar els companys, i sorpresa, en David arribava al cap de res! 68è amb 4:16 min, en Vidal no massa mes enllà, baixant de les 5 hores de sobres, en Ferràn passant de les 5hores per molt poc, i la Berta, amb una demostració de valentia, feia 6:05min, acabant mes endavant de la meitat.....i sense casi tocar la bici! que mes volem?

Resumint, Monegros 2013 al sac, bon dia, bona experiéncia i un punt mes de calitat a sobre, que rematarem aquesta setmana entrant, amb els que no van venir a Monegros, fent , si el temps ens deixa, últims entrenos de calitat abans de Remences, sumant molt desnivell, i molts kms, que els pobres, amb el temps que ha fet aqui a la plana, poc han pogut fer.......



FINS AVIAT I.........15 dies per Terra de Remences!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Baldi. Ja vas bé ja Cris . Tinc un company de club que está fortissim en btt y va fer 11è només 3 minuts devant teu. Jo entre la pluja i une angines que m´han tingut un tems parat , arrivo una mica fluixot a Remences peró disposat a fer una bona cursa. ;-)

CRISTIAN ARROYO BERENGUER ha dit...

Baldi!!!!!
Osti, no se qui era el compi, pero juer, al final em van reventar:):):), a Remences, a vera que tal... Ens veiem a algun lloc nonon?

baldi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
baldi ha dit...

Si miraré de trovar-hos a la sortida o després a l´arrivada. Aquest any no pujo a dormir el dia abans i ho faré tot el mateix día (recollida de dorsal, xip..etc). Ens veiem allá ,crack!!

MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS