dilluns, 25 de juny del 2012

QUEBRANTAHUESOS 2012...


Doncs a hores d'Ara ja esta, la última història que teniem prevista aquesta primera part d'any.
La Quebrantahuesos ens ha anat be, hem disfrutat, hem patit l'estress de rodar amb 8000 persones, però tambè la part positiva, que es l'experiencia, que cada edició es nova. El temps va ser el millor que podiem demanar, ni fred ni calor, i per els que repetiem, ens va donar la oportunitat de saborejar un recorregut que es un espectacle amb molts punts, sobretot El Portalet.
Aquest any, hi havia canvi d'organitzador, OCTAGON, que hauràn fet coses mes ben fetes que altres, però d'entrada, la part que en teoria altres anys beneficiava, tenir calaix de sortida, aquest any no. En teòria ens permetia evitar les aglomeracions del principi, i poder rodar els 30/40 primers kms sense espants i a ritme alt ja d'entrada. Error....ahir aixo no va passar, sortir amb calaix no tenia cap sentit, passavem pel control xip els primers, o sigui, marcavem temps 4/6 minuts abans que els de darrera, i desprès ens plantaben un cotxe neutralizador......40 kms!!!!!!! Vaja, rodar darrera seu, al seu ritme i amb les seves frenades i acelerades durant 1 hora ben bona, resultat? Davant meu just 3 "montoneres" grosses, i avantatges de calaix neutralitzades, perdent 5 minuts perque si.... Excusa? Potser si, però fa rabia. El mes perjudicat l'Arnau Soler, que sortia al segon calaix, i desprès la resta que teniem calaix. Vaja que començavem Somport, amb gent al costat, que sense cap problema, ens havien recuperat 5 minuts, ja que a davant no s'havia pogut rodar a ritme real, per culpa d'una neutralitzaciò exessiva.
La resta de QH, es una aventura personal per cadascu, la baixada de Somport, per la Banda Francesa, es rapidissima, aquest any no estava molla la carretera, i les velocitats que vam agafar, van ser molt altes, fregant els 80 km/h molts cops, i vorejant no se quin riu, amb un paisatge de llibre en algun tram.
A aqueslles alçades en Cucu ja havia punxat 2 cops, i de la resta poc mes en sabia, nomès l'Arnau, que tot i saber que el tema neutralització l'havia perjudicat, deixava de pensar-hi i enfilava desde Escot, poblet on comença el Marie Blanque,  el Coll en questiò. Pels que ja hi han estat, poc s'ha de dir, però pels que no, ....... com es definiria, es una cosa rara, 5 kms molt suaus, i de cop, els 4 últims, s'enfila amb percentages mai inferiors al 11%, i amb alguna rampa del 16%, vaja força dur. Lo bo, es que les sencacions eren bonissimes, i no estava forçant gens.
Amb el MB coronat, tocava els preciòs descens,  un fart d'enfilar corves impresionant, ritme alt, grupets petits, 4 o 6 erem,  i tots amb ambicó, sort! El tram fins a Laruns, es una mena de nacional, totalment plana, i ràpida, la qual aguantem uns 10 kms, on per cert, ens van atrapar 3 paios que venien per darrera, a ritme infernal, i vaig aconseguir enganxar-m'hi uns 2 kms, però vaig desistir al veure que aviat començavem el Portalet, plat fort vaja, i al veure tambè, que per primer cop, les cames em "picaven".
Al arribar al trencant, i veure 2 senyal que diuen aixi:   COL del PORTALET ( dereta ) i COL DE L'AUBISQUE ( esquerra ) ja saps que estas a un lloc que te molta història darrera, i que el que queda per endaavant, no es  fàcil, 28 kms, de pujada, anant de poca a molta pendent. El començem a ritme guapo, i els 15/20 que estem allà l'anem acelerant. Les sensacions continuen essent molt bones, i els kms van passant. No se com els estarà anant als altres, be, un moment si, en Vili, que ha vingut amb moto, m'atrapa per darrera i li demano, i Guay! no venen massa enrrera, be, en Cucu tampoc tot i els problemes amb els tubulars.
Jo continuo a la meva, i a on comença lo dur, la famosa presa, em prenc un gel que estava assignadissim a aquest tram, i res, al cap de 5 minuts el noto descaradament, estic pujant a ritme, però a ritme molt bo... de fet, adelanto a moltissima gent, a l'Arnau no, millor, vol dir que minim esta pujant mes ràpid que jo! farà molt bon temps tot i el problema del principi,  que la veritat, quina llàstima, no hi deixo de pensar, perque ell, hagues baixat de 6 hores segur.
Encaro els 3 ùltims kms de Port, i es aqui on l'essencia de la Quebrantahuesos surt a relluir del tot, i es que es Impressionant poder estar allà un dia com aquest, aixo s'ha de viure, et dona ales veure la gent com anima, com empenyen, i lo millor, amb la mateixa força al primer com al que passa al cap de 2 hores.
Aqui esperava trobar en Miki i tota la Troupe, però van tallar la carretera, i no els van deixar pujar....uffff, l'havia cagat, em refiava de pillar aigua i.......no va poder ser, eren a la baixada!! i all'a i vaig passar a 85km/h! Venia el regalet, Hoz de Jaca, 2 kms de pujada en molt mal estat, desprès baixada, un repechó, i a rodar per la nacional intentant fer-ho amb un grup bo, que en teòria allà davant mes o menys qui ha aguantat, es que te gas......El que em va faltar a mi! l'ùltim km de Hoz de Jaca, vaig quedar buit, m'ho vaig notar a l'acte, em feia falta un gel i aigua...però ja era tard, hauria de fer els 15 kms restants com pogues, i es qu realemnt va ser aixi, a la cua d'un grup de 15, i aguantat per no despenjar-me, que va costar lo seu.
Al final  el temps ja se sap, son els de l'entrada d'ahir...però aquest temps, llegint entre lineas, tenen molt valor, com a mínim per mi.
De l'Arnau poc a dir, ahir 6:05 que hagues set un 5:5....segur sino passa lo del principi.
El meu, bueno, bon temps si, però....millor callo.
En Cucu, que dir, va fer 6:17 parant-se com 10 vegades, cal dir mes?
l'Eloi.....al març va estar un mes i mig sense tocar la bici, una stemana ingressat a l'Hospital, i a Remences va fer 5:16 i ahir 6:17......es o no es espectacular?
En Xevi.....que parlant clar, algu sap com entrena? com pot!!!!!!! amb hores sueltes i lligant avions per aqui i avions per allà, digne, molt digne baixar de 6:30 havent de fer les coses d'aquesta manera
Edu???? quantes hores de bici porta aquest any??? bufff, te merit, molt merit baixar de 7, tot i tenir mal dia!
I la Maria????? 3 classes d'Spinning a la setmana, una sortida el cap de setmana, i no tots!!!! i 8:02 .........es que  potser exagero però fer una QH amb aquest vagatge...
En fi, al 2013, per poc que poguem hi tornarem, perque algo te, que enganxa...i a veure, si hi podem ser mes!
FOTOS????? les d'ahir a sota, i les 2 d'aquesta entrada per a tota la genial colla, i per el millor IBT el dissabte a la QH


MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS